600 werkzoekenden en 60 werkgevers bij ‘Alleen Talent Telt’

FC Utrecht stadion Galgenwaard was gisteren het toneel van Alleen Talent Telt! 600 werkzoekenden met een arbeidsbeperking hadden de kans één of meer van de maar liefst 60 werkgevers te spreken. Voor werkzoekenden waren visagisten en kappers voor een make-over beschikbaar. Maar ook voor het cv en de nodige profielfoto’s waren professionals beschikbaar.

Ruim 60 werkgevers daten met werkzoekenden met beperking

Martijn Standaart, commercieel directeur FC Utrecht ontving alle werkgevers met een lunch, waarbij het doel van de Meet & Greet nog eens wordt benadrukt: extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Van 13.00 tot 17.00 uur gingen werkgevers en ruim 600 werkzoekenden met elkaar in gesprek. Extra aandacht was er voor jongeren uit het Praktijk Onderwijs (Pro) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Ruim 200 scholieren namen deel aan de Meet & Greet. Maar liefst 246 vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn een feit.

Werkzoekenden als VIP over de rode loper

Behalve de Meet & Greet met werkgevers was er ook een VIP-ruimte waar werkzoekenden hun cv konden updaten, een knipbeurt bij de kapper kregen of zich laten fotograferen voor een LinkedIn of cv profielfoto.

Iedereen doet mee

Anton van Doorn van het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden, vertelt enthousiast: “Ondernemers zijn zich steeds beter bewust van hun verantwoordelijkheid om te komen tot een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Ervaringen delen en met elkaar in gesprek gaan helpt hierbij. Er wordt heel veel gepraat over werkzoekenden met een beperking, maar er wordt te weinig mét hen gepraat.” De ambitie van werkgevers, werknemers en overheid in de arbeidsregio Utrecht-Midden is het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet.  Het evenement ‘Alleen Talent Telt!’ is de opmaat naar dat doel.

Alleen Talent telt! – banenafspraak
De banenafspraak wordt gerealiseerd door De Utrechtse Werktafel. Dit is een samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers en overheid. In de regio Utrecht wordt de banenafspraak gerealiseerd met de campagne Alleen talent telt! Deze campagne heeft als doel om werkgevers te informeren over de Participatiewet en ondersteunt hen om hier invulling aan te kunnen geven. Uitgangspunt is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Werkgevers zijn sociaal betrokken; staan midden in de maatschappij. Daarom zoeken we samen naar mogelijkheden om talenten te benutten. Samen voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Door | 24-11-2017 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.