Bunschoten mkb-vriendelijkste gemeente van provincie Utrecht

Bunschoten is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van de provincie Utrecht. Burgemeester Van de Groep en wethouder Koops ontvingen de prijs vandaag in het gemeentehuis van Bunschoten uit handen van regiovoorzitter Joost Uytewaal van MKB-Nederland Midden.

 De gemeente Bunschoten is voor de vierde keer op rij de winnaar van deze prijs in de provincie Utrecht. De gemeenten Renswoude en Houten zijn geëindigd op de tweede en derde plaats in de provincie Utrecht.

“De gemeente Bunschoten toont door het vier maal op rij winnen van de mkb-vriendelijkste gemeenteprijs in de provincie Utrecht aan dat betrokkenheid bij ondernemers, toegankelijkheid, duidelijke communicatie en snelheid van werken van het gehele gemeentelijke apparaat gewaardeerd wordt door de lokale ondernemers”, zegt regiovoorzitter Joost Uytewaal van MKB-Nederland Midden. “De politici en ambtenaren zijn regelmatig in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers om het lokale beleid mkb-proof te maken. Dat wordt door de ondernemers als positief ervaren.”

Bunschoten scoort in het onderzoek met name goed op communicatie en beleid en op het onderdeel lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Bunschoten minder, maar dat wordt gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan circa 1.500 in de provincie Utrecht.

MKB-Nederland maakt vanaf 20 oktober jl. tot begin november 2016 de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

Door | 22-11-2016 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.