Hoenderdaal Fasteners wint MKB Export Award

Hoenderdaal Fasteners uit Veenendaal, producent van bevestigingsmaterialen, is de winnaar van de vierde MKB Export Award. Ondernemer Bart Veldhuizen (30) ontving de prijs vanmiddag in Den Haag tijdens de exporteursbijeenkomst ‘Klaar voor de start? Export!’. De MKB Export Award is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Language Institute Regina Coeli, bedoeld om mkb-ondernemers te stimuleren de grens over te gaan dan wel om hun bestaande internationale activiteiten uit te breiden.

Nieuwe markten, innovatieve producten en nog efficiëntere logistiek. Dat zijn de ambities van Hoenderdaal Fasteners (45 medewerkers). Het bedrijf wint de MKB Export Award onder meer vanwege het uitgekiende exportplan, dat zich volledig richt op Zweden als opmaat naar verdere uitbreiding in Scandinavië. De jury gelooft heilig in de kansen die het bedrijf met zijn kwalitatief hoogwaardige producten juist op deze markt heeft.

Schroeven
De onderneming uit Veenendaal is een van de toonaangevende spelers op het gebied van bevestigingsmaterialen en is gespecialiseerd in schroeven. Die worden in eigen huis ontwikkeld en gemaakt in het verre oosten. Hoenderdaal levert aan de bouw, industrie en doe-het-zelfsector. Voor doe-het-zelfzaken levert het bedrijf slimme winkelconcepten inclusief kant en klare displays, waarmee klanten hun producten direct kunnen testen.

‘Zweden groeimarkt voor innovatieve schroeven en shopconcepten’

Door de eigen ontwikkeling is het bedrijf in Nederland zo ongeveer wel ‘uitgegroeid’, maar de Zweedse markt biedt nog volop kansen, zegt Veldhuizen. Vrijwel alle huizen, vaak met flinke schuttingen en terrassen, zijn daar immers van hout, waardoor het gemiddelde ‘schroefgebruik’ veel hoger ligt dan in Nederland. Hoenderdaal levert al enige jaren aan de Zweden via een tussenpersoon, maar is qua logistiek, voorraad en personeel nu klaar om rechtstreeks en op grotere schaal aan Zweedse klanten te gaan leveren. “We hebben ons shopconcept qua assortiment volledig op die markt afgestemd.”

Transporttegoed
De MKB Export Award, die onder meer een transporttegoed ter waarde van €15.000 met zich meebrengt, komt volgens de ondernemer precies op het goede moment. “Dat helpt ons enorm om de eerste leveringen van onze testcenters te doen.”

Behalve het transporttegoed ontvangt Veldhuizen een taaltraining naar keuze bij Language Institute Regina Coeli (de Nonnen van Vught) en een Zakenpartnerscan van RVO.nl. Hoenderdaal laat in de eindronde van de verkiezing Youstand uit Amsterdam en Exentr uit Oirschot achter zich. In totaal hadden 84 bedrijven zich voor de MKB Export Award aangemeld.

 

Door | 05-04-2017 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.