Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Circulaire economie en financiering: een haalbare zaak!

juni 19, 2018 @ 14:30 - 17:00

We zijn hard aan het werk om Amersfoort meer circulair te maken. De transitie naar een circulaire economie vraagt om nieuwe, circulaire businessmodellen. Als wordt besloten om op een andere manier met producten in de keten om te gaan, bijvoorbeeld door ze tegen een gegarandeerde restwaarde terug te kopen, of door ze in bruikleen te stellen, hoe zit het dan met de financiering van materialen en arbeid? En wat maakt iets een goed circulair businessmodel? Hoe zien financiers dit? Hoe zit het met samenwerking in de keten?

Op dinsdag 19 juni 2018 organiseren VNO-NCW provincie Utrecht, MKB-Midden en de gemeente Amersfoort een bijeenkomst voor ondernemers in de regio Amersfoort die een (volgende) stap willen zetten in de circulaire economie. U bent van harte uitgenodigd hierbij te zijn! Deelname is gratis. Wat levert het u op? • informatie waar u direct mee aan de slag kunt • uitwisseling van ervaringen: hoe doen zij dat nou? En wat kan ik ermee? • bijpraten met relaties • uitbreiding van uw netwerk • een informatieve middag op een inspirerende plek. Themabijeenkomsten Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks ‘Versnellen Circulaire Economie regio Amersfoort’. De gemeente Amersfoort wil in 2030 een afvalloze en CO2-neutrale stad zijn. De overgang naar een circulaire economie draagt bij aan deze ambitie en biedt economische kansen en werkgelegenheid. Vanaf 2016 organiseert de gemeente samen met partners en experts themabijeenkomsten om met het regionale bedrijfsleven de transitie naar een circulaire economie te stimuleren.

Programma
14:30 Inloop
15:00 Welkom en inleiding
15:15 Financiering van circulaire projecten
16:00 Workshops over circulaire financiering: “Circulaire verdienmodellen” en “De rol van de bank”
17:00 Afsluiting door wethouder Willem-Jan Stegeman
Aansluitend netwerkborrel tot 18:00 uur

Aanmelden

De locatie is geschikt voor maximaal 50 personen. U kunt zich aanmelden door uiterlijk 15 juni 2018 een email te sturen naar: vermeulen@vno-ncwmidden.nl. Vermeld hierbij uw naam, bedrijfsnaam (in verband met de naambadges) en uw e-mailadres. U ontvangt daarna van ons een ontvangstbevestiging.
Neem vooral uw collega-ondernemers mee!

Gegevens

Datum:
juni 19, 2018
Tijd:
14:30 - 17:00

Locatie

Verkeerstuin
Soesterweg 312
Amersfoort, Nederland
+ Google Maps