Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe maakt ú werk van de circulaire economie?

september 15, 2017 @ 09:45 - 12:45

Waarom deze bijeenkomst?
Circulaire economie wordt ook wel ‘The Next Economy’ genoemd. Hierin ontstaan nieuwe organisatievormen en verdienmodellen. Bedrijven ontwikkelen circulair verantwoorde producten en diensten die met behulp van nieuwe businessmodellen bijdragen aan het voorkomen van verspilling en duurzaam gebruik van grondstoffen. Met de werksessie ‘circulaire ketens en kansen benutten’ bieden VNO NCW, Bouwend Nederland en de gemeente
Amersfoort ondernemers in onze regio handvatten om werk te maken van circulaire economie.
Wat levert deze bijeenkomst op?
Wilt u weten hoe u met uw onderneming een volgende stap kunt zetten in de circulaire economie? Kom dan vrijdag 15 september naar Unica in Hoevelaken! Naast interessante sprekers komt ú in de werksessies vooral zelf aan het woord. Daarnaast ontmoet u collega-ondernemers die (ook) actief bezig zijn met circulaire producten en diensten.
In de bijeenkomst van 6 juli 2017 hebben we aangegeven meer concrete handvatten te bieden. Dit doen we op 15 september met een aantal werksessies. Hier komen o.a. aanbestedingstrajecten van de gemeente Amersfoort aan bod, met name in de grond-, weg- en waterbouw, waarin stevige circulaire ambities een rol spelen. In drie andere deelsessies wordt ingegaan op nieuwe vormen van (keten)samenwerking, financieringsmodellen en gaat u met elkaar in gesprek over manieren om tot circulaire oplossingen te komen in uw organisatie.
Voor wie is deze bijeenkomst?
Voor ondernemers in de regio Amersfoort die een (volgende) stap willen maken in de circulaire economie en die op een verantwoordelijke manier werk willen maken van hun circulaire producten en diensten. Voor toeleveranciers en mensen uit de grond-, weg- en waterbouw die willen inschrijven op toekomstige projecten van de gemeente Amersfoort. Stimuleren circulaire economie in de regio Amersfoort Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de reeks ‘Versnellen Circulaire Economie regio Amersfoort’. De gemeente Amersfoort wil in 2030 een afvalloze en CO2-neutrale stad te zijn. De overgang naar een circulaire economie draagt bij aan deze ambitie en biedt economische kansen en werkgelegenheid. Vanaf 2016 organiseert de gemeente samen met partners en experts themabijeenkomsten om met het regionale bedrijfsleven de transitie naar een circulaire economie te stimuleren.
Programma
09.45 Inloop
10.15 Welkom door Ron van Gent, directeur VNO-NCW Midden
VNO NCW wil dat de Nederlandse economie op wereld-niveau bovenaan staat, met duurzaamheid als trademark. VNO NCW Midden zet vol in op de ondersteuning van ondernemers in circulaire economie. Dit biedt zicht op een goede toekomst en positief rendement op alle fronten. Van Gent vertelt over de aansluiting van ondernemers bij
de programma’s NL Next Level, Circles en het grondstoffenakkoord. Pak uw kansen!
10.30 Circulair vonken door Laurens de Lange, CEO Unica
Installatiebedrijf Unica is gastheer voor deze bijeenkomst.
Hoe circulair is Unica en wat zijn hun ambities?
10.40 Circulaire maakindustrie door Aart Roos CEO Koninklijke Auping (OVB)
Auping is een van de koplopers in circulair verantwoord produceren. Wat betekent dit voor de bedrijfsvoering? Welke circulair verantwoorde businessmodellen staan op stapel en hoe kijkt Auping naar zaken als retourlogistiek?
11.15 Zelf aan de slag: werksessies
Twee rondes van 45 minuten onder leiding van een circulair
expert. U kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:
• Aanbestedingen materialen buitenruimte gemeente Amersfoort
• Circulaire business modellen
• Ketensamenwerking
• Circulaire oplossingen voor uw organisatie
12.45 Afsluiting met aansluitend lunch
Aanmelden
U meldt zich aan door uiterlijk 11 september een mail te sturen naar:
vermeulen@vno-ncwmidden.nl Vermeld in de e-mail s.v.p. uw naam, bedrijfsnaam en e-mailadres. U ontvangt daarna per mail een ontvangstbevestiging.
Neem vooral uw collega-ondernemers mee! Deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
september 15, 2017
Tijd:
09:45 - 12:45

Locatie

Unica Fastcom
De Wel 15
Hoevelaken, Nederland
+ Google Maps