Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Inspiratiesessie sociaal ondernemen

juli 3, 2019 @ 14:30 - 17:00

Inspiratiesessie sociaal ondernemen

Gemeenten en sociale ondernemingen zouden ideale samenwerkingspartners kunnen zijn. Beide willen maatschappelijke impact bereiken, of het nu gaat om het weer laten meedoen in de samenleving van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, het hergebruiken van afval of het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

In de afgelopen jaren is het aantal sociale ondernemingen sterk gegroeid, en ook in regio Zwolle ontwikkelt het sociaal ondernemerschap zich steeds meer. Toch zijn er nog veel grotere resultaten te behalen als gemeenten en sociale ondernemers in de regio meer gaan samenwerken.

Tijdens de inspiratiessessie op 3 juli gaan we samen op zoek naar mogelijkheden om het sociaal ondernemerschap in de regio krachtiger te ontwikkelen.

Programma 
PWC
Leon van den Dool zal namens PWC het onderzoek Prille kansen: de samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten in Nederland presenteren. Centraal hierin staat de vraag op welke wijze gemeenten de ontwikkeling van sociale ondernemingen krachtiger kunnen stimuleren.

Willemien Vreugdenhil
Willemien Vreugdenhil is wethouder van Gemeente Ede en voorzitter van de pijler Economie en Werkgelegenheid in de G40. Zij neemt ons mee in de praktijk en laat zien hoe gemeenten beleid kunnen maken én uitvoeren om sociaal ondernemerschap te bevorderen.

Co-creatiesessie
Tijdens het tweede deel gaan we het gesprek aan met sociale ondernemers om te kijken hoe gemeenten en maatschappelijke ondernemers kunnen samenwerken en om gezamenlijk te bepalen welke stappen we kunnen nemen om sociaal ondernemerschap te ontwikkelen.

Ben je benieuwd hoe gemeenten en sociale ondernemers elkaar kunnen versterken? Meld je dan aan via dit formulier.

Datum: 3 juli 2019
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Locatie: Provinciehuis, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle

Ken je iemand voor wie deze bijeenkomst ook interessant is? Stuur de uitnodiging dan gerust door.

Gegevens

Datum:
juli 3, 2019
Tijd:
14:30 - 17:00

Locatie

Provinciehuis Overijssel
Luttenbergstraat 5
Zwolle,
+ Google Maps