Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Marktdag Aanbesteden Rivierenland

november 24, 2016 @ 13:00 - 17:00

Marktdag Aanbesteden Rivierenland

Donderdag 24 november 2016 in het gemeentehuis Buren

Bent u (nieuwe) partner van de overheid en benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in aanbesteden? En komt u graag in contact met (andere) opdrachtgevers of met (andere) opdrachtnemers?

Kom op 24 november 2016 naar de Marktdag Aanbesteden Rivierenland. Het kernthema van deze bijeenkomst is uiteraard aanbesteden. Maar belangrijk daarbij is dat ‘meer begrip en vertrouwen leidt tot betere samenwerking’. Betere samenwerking leidt tot een hogere klantwaarde en een goed rendement.

Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennismaken

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur:       Ontvangst

13.30 uur:       Opening door wethouder Sietske Klein – de Jong

13.35 uur:       Thema: Hoe kunnen we door aanbestedingen de lokale/regionale economie versterken!

                         “De overheid als opdrachtgever”; Huub van Oorschot, wethouder Culemborg

De praktijk”; Barend van Doorn, directeur Van Doorn Geldermalsen

                         “Beter Aanbesteden”; Jacco Vonhof, voorzitter regioteam Oost

14.15 uur:       Eerste ronde workshops

15.00 uur:       Pauze

15.25 uur:       Tweede ronde workshops

16.15 uur:       Sluiting en netwerkborrel

U kunt kiezen uit de onderstaande workshops. Graag aangeven welke twee workshops uw voorkeur hebben.

  1. Aanbesteden voor “dummies” Waar moet de overheid zich allemaal aan houden? Over de praktische zaken rond aanbesteden. Inleiding: Marc Thonen (gemeente Culemborg)
  1. Gunnen op kwaliteit: Hoe kunnen we de EMVI-praktijk verbeteren? Inleiding: Siem Roetman (adviseur Gunnen op waarde EMViKiE)
  1. Social Return On Investment: win-win? Inleiding: Rombout Jas (coördinator SROI)
  1. Digitaal Aanbesteden: mogelijkheden en kansen Inleiding: Diederik Heij (PIANOo)
  1. Circulair inkopen-aanbesteden Inleiding: Eric Weustman (Stichting Circulaire Economie)
  1. Past Performance: doel of middel? Inleiding: Jos van Alphen (Bouwend Nederland)
  1. Ontwikkelingen in aanbestedingsland: nieuwe wet/Europese richtlijn: waar lopen we

tegen aan? waar liggen kansen? Inleiding: Edwin van Dijk, Cortex Advocaten
Kortom, een aantrekkelijk programma dat u niet wilt missen!

Datum: 24 november 2016

Locatie: gemeentehuis Buren, De Wetering 1 te Maurik

Inloop: 13.00 uur

Aanvang: 13.30 uur

Netwerkborrel: 16.15 – 17.30 uur

Aanmelden

Deelname is gratis. U kunt zich per e-mail aanmelden bij José Vermeulen:

vermeulen@vno-ncwmidden.nl o.v.v. organisatie, naam, e-mailadres en de voorkeur voor twee workshops.

 

BESCHRIJVING WORKSHOPS

 Workshop 1:             Aanbesteden voor “dummies”

De overheidsinkoop (zowel boven als onder de Europese drempel) is aan strikte regels gebonden. Dat maakt dat overheden anders inkopen dan private partijen en soms leidt dat tot verbazing en onbegrip. In deze workshop gaan we in op die verschillen en komen diverse aandachtspunten aan de orde, zoals: hoe lees ik een bestek, hoe is een aanbestedingsprocedure ingericht, wat wordt er van mij als inschrijver verwacht en hoe kan ik mijn kansen vergroten?

Deze workshop is met name geschikt voor ondernemers die geen of beperkte ervaring hebben met het deelnemen aan aanbestedingen.

Inleiding: Marc Thonen (gemeente Culemborg)

Workshop 2:             Gunnen op kwaliteit: Hoe kunnen we de EMVI-praktijk verbeteren?

Deze interactieve workshop staat in het teken van het delen van ervaringen met EMVI. Wat zijn de voor- en nadelen van een EMVI-aanbesteding? Krijgt kwaliteit een echte kans? Op welke manier kan EMVI het beste worden ingevuld? Opdrachtgevers en opdrachtnemers worden uitgedaagd om met elkaar in gesprek te gaan.

Inleiding: Siem Roetman (adviseur Gunnen op waarde EMViKiE)

Workshop 3:             Social Return On Investment: win – win?

De gemeente Tiel heeft een Social Return beleid, waarin bij (grote) aanbestedingen van opdrachtnemers gevraagd wordt (leer-)werkplekken te realiseren voor doelgroepen met achterstand tot de arbeidsmarkt. Maatwerk en dialoog staan centraal bij Social Return. Vragen die in de workshop aan de orde komen zijn: Wat betekent Social Return in de praktijk voor ondernemers?  Wat kunt u hierin van de gemeente en van Werkzaak Rivierenland verwachten?

En, wat zijn uw ervaringen met Social Return? Welke tips of adviezen heeft u voor gemeenten die Social Return toepassen?

Inleiding: Rombout Jas (coördinator SROI Rivierenland)

Workshop 4:             Digitaal aanbesteden: mogelijkheden en kansen

Vanaf 1 juli 2017 is digitaal aanbesteden verplicht voor alle Europees openbare aanbestedingen. Maar de verwachting is, dat ook de nationaal openbare en meervoudig onderhandse aanbestedingen steeds vaker volledig digitaal zullen verlopen. Diederik Heij benoemt wat u als ondernemer moet regelen om mee te kunnen doen aan deze digitale aanbestedingen. Er wordt uitgelegd hoe u dagelijks per email interessante aanbestedingen kunt ontvangen en we kijken in TenderNed hoe je daadwerkelijk een digitale inschrijving indient. Een workshop voor opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Inleiding: Diederik Heij (PIANOo)

 Workshop 5: Circulair Aanbesteden

Circulaire Economie, het voorkomen van verspilling in grondstoffen en talent, is een actueel onderwerp binnen bedrijven en overheden. Circulaire oplossingen vragen om innovatie gerichte manieren van inkopen. Hoe zet je als overheid de juiste toon bij het aanbesteden, om de markt uit te dagen circulair verantwoord te excelleren? In deze workshop staan we o.a. stil bij Nieuwe Business Modellen zoals marktcoalities die hun producten niet meer verkopen, maar aanbieden als een dienst / prestatie. Verantwoordelijkheden en bezit verschuiven ten opzichte van bestaande manieren van werken. Om alle (keten)partners en gebruikers hier de voordelen uit te laten benutten is een circulair verantwoorde manier van aanbesteden nodig, die we zullen illustreren en bespreken in deze workshop.

Inleiding: Erick Wuestman (Stichting Circulaire Economie)

Workshop 6:             Past Performance: doel of middel?

De gemeenten in de regio Rivierenland zetten op jaarbasis voor vele miljoenen opdrachten op de markt op basis van een (meervoudig) onderhandse aanbesteding. Met Past Performance kan objectiever worden bepaald welke partijen voor welke opdracht worden uitgenodigd. In deze workshop wordt uitleg gegeven over het toepassen van Past Performance.

Inleiding: Jos van Alphen (adviseur Bouwend Nederland)

Workshop 7:             Ontwikkelingen in aanbestedingsland: nieuwe wet / Europese richtlijn: waar lopen we tegen aan? waar liggen kansen?

De afgelopen periode is er in het aanbestedingsland nogal wat gebeurt en er komt nog veel meer aan. In deze workshop wordt ingegaan op de relevante wijzigingen voor alle sectoren. Aan de hand van discussie en praktijkvoorbeelden worden verbetertips besproken.

Inleiding: Edwin van Dijk, Cortex Advocaten

 

 

Gegevens

Datum:
november 24, 2016
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Gemeentehuis Buren
De Wetering 1
Maurik, Nederland
+ Google Maps