Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

OOST NL Circulair – Kom naar 1 van de 10 regiotours op vrijdag 19 mei 2017

mei 18, 2017 @ 09:30 - 19:00

OOST NL gaat circulair op 19 mei 2017. Zo wil Auping u laten zien hoe in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten duurzaam en volgens de cradle-to-cradle filosofie zijn ingericht. Gaan we u meer vertellen over aanbesteden met het touwtje uit de brievenbus. In Twente valt te zien hoe de textielindustrie weer in nieuwe vorm herleeft: textiel 2.0. In de Achterhoek kunt u een kijkje nemen in de wereld van de circulaire melkveehouderij bij melkveeproefbedrijf De Marke. Of kom naar Interface en breng daarna zelf de circulaire economie in praktijk.

Op 19 mei nodigen CIRCLES en Stichting OCF u uit voor een van de tien regiotours die worden georganiseerd als onderdeel van de Circulaire Economie 2-daagse. CIRCLES heeft tot doel om de ondernemers in Oost Nederland circulair te laten ondernemen en is de ontmoetingsplek voor iedereen die in Oost Nederland bij wil dragen aan de transitie naar een circulaire economie. Op 19 mei kunt u met eigen ogen zien hoe collega ondernemers bezig zijn met deze transitie in hun eigen bedrijf.

10 regiotours in Overijssel en Gelderland

Hieronder ziet u een overzicht van de tien regiotours die worden georganiseerd. Aanmelden gaat via www.circulairebusinessmodellen.nl of klik op onderstaande links voor meer informatie over de betreffende regiotour.

 1. Circulair organiseren bij Auping in Deventer
 2. De circulaire economie in de praktijk @Interface
 3. De groene delta van Nijmegen – bedrijfsbezoek ARN
 4. Plastics go circular – Polymer Science Park
 5. Circulariteit in de openbare ruimte – bedrijfsbezoek IJslander
 6. Plastic Afvalvrije Regio-tour – bezoek aan GISPEN
 7. Textiel 2.0 – Unipro
 8. De circulaire melkveehouderij: ’Waarde creëren met reststromen’
 9. Circulair inkopen: aanbesteden met het touwtje uit de brievenbus
 10. De groene delta van Nijmegen – bedrijfsbezoek DAR

Alle regiotours starten vanaf 9.30 uur of om 14.00 uur. LET OP voor sommige regiotours wordt dan ook direct op locatie vertrokken, en kunt u zich eerder aanmelden. U kunt maximaal 2 regiotours per dag volgen: één ochtend en/of één middag regiotour. Houdt u ook rekening met de afstand tussen beide locaties?  U moet zelf tussen de regiotours voor transport zorgen.

Conferentie Business Modellen in de Circulaire Economie op 18 mei

Wat betekent de Circulaire Economie (CE) concreet in de praktijk? Hoe gaan ondernemers om met het organiseren van de CE? Met het nationaal onderzoek naar Business Modellen voor de Circulaire Economie zijn we op zoek gegaan naar de antwoorden. De resultaten presenteren we op 18 mei tijdens een speciale conferentie in de Eusebiuskerk in Arnhem. Kijk hier voor het volledige programma en de aanmeldlink. Bezoekers van de conferentie ontvangen een publicatie met de resultaten van het landelijke onderzoek BMCE.

Markt Business Modellen in de Circulaire Economie op 18 mei

Na de conferentie vindt een speciale markt plaats waar je de CE kunt zien, horen, proeven en beleven! Ondernemers die werk maken van de CE delen hun ervaringen, producten en projecten met het publiek. Heb je een circulaire oplossing, dan kun je je hier aanmelden voor deze markt. Adviseurs kunnen zich presenteren in de speakerscorner.

Graag nodigen we u namens de partners van CIRCLES uit voor deze 2-daagse.

Wij zien u graag op 19 mei!

 

Gegevens

Datum:
mei 18, 2017
Tijd:
09:30 - 19:00