Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Oost NL Circulair

maart 6, 2017 @ 14:00 - 18:00

Met welke acties, projecten, kennisvragen en investeringsagenda gaan wij in Oost NL werk maken van de ambities in het nationale grondstoffenakkoord?

Graag nodigen wij u uit op 6 maart vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur in Apeldoorn, voor de 1e bijeenkomst van Oost NLCirculair. Deze bijeenkomst is de eerste in een serie van twee om vanuit Gelderland en Overijssel naar boven te halen waar wij als regio onze circulaire pijlen op willen richten.

Om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen is er een Nationaal grondstoffenakkoord in de maak. 24 januari is de intentieverklaring ondertekend in Den Haag en spreken partijen af – tegen de achtergrond van de adviezen van de Sociaal-Economische Raad en de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur en het door het kabinet op 14 september 2016 gepubliceerde Rijksbrede programma ‘Nederland Circulairin 2050’ – de gezamenlijke ambitie een circulaire economie te realiseren, waarbij zij naar vermogen zullen bijdragen aan het streven van het Rijk om het gebruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel, metalen) te verminderen. Bovengenoemde ambitie zal nader uitgewerkt worden in een aantal transitieagenda’s met daarin een actieagenda, een kennisagenda, een sociale agenda en een investeringsagenda.

In Overijssel en Gelderland zijn we al volop actief, met CIRCLES als ontmoetingsplaats. Talloze bedrijven zijn al bezig om stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering, kennisinstellingen ontwikkelen onderzoeksprogramma’s en lokale initiatieven bestaan of ontstaan op vele plekken. Deze energie willen wij met u omzetten in nog meer daden. En een Oost Nederlandse inbreng in het grondstoffenakkoord. Tijdens de eerste bijeenkomst inventariseren we de lopende acties van u en anderen in Oost Nederland en gaan we in gesprek over de kennis en investeringsagenda aan de hand van een aantal thema’s.

Een programma voor deze middag ontvangt u medio februari. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Gegevens

Datum:
maart 6, 2017
Tijd:
14:00 - 18:00
Website:
circles.nu

Organisator

MKB-Midden
Website:
www.mkb-midden.nl

Locatie

Zwitsal Fabriek Apeldoorn
Vlijtseweg 130
Apeldoorn, Gelderland Nederland
+ Google Maps