Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SER Symposium Vakmensen gevraagd, nu en straks!

maart 13, 2019 @ 13:30 - 17:00

Vakmensen gevraagd, nu en straks!

SER Overijssel presenteert op 13 maart a.s. in het provinciehuis te Zwolle een advies over de opgaven en uitdagingen voor de economie, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Er wordt een ‘doe-agenda’ gepresenteerd voor bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden. Welke extra stappen zijn er komende jaren nodig? Daarover gaan partijen die middag met elkaar in gesprek

Gezamenlijke actie
Het toekomstbestendig maken en houden van onze beroepsbevolking (jong en oud) en het opleidingen-potentieel naadloos laten aansluiten op de vraag vanuit de markt ziet de SER als een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. In het advies ligt de focus vooral op het middensegment van de economie (MBO/MKB). Dat is in Overijssel relatief sterk vertegenwoordigd. Dit vraagt om een grote gezamenlijke actie-agenda van het bedrijfsleven, onderwijs en overheden. SER Overijssel doet een 5-tal stevige aanbevelingen voor de ‘doe-agenda’ voor de komende jaren.

Sprekers en deskundigen
Onder andere: Ton Heerts (voorzitter MBO-raad), Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland), Gert-Jan Hospers (TU Twente hoogleraar Transitie in Stad en Regio), Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar onderwijs en arbeidsmarkt) en gedeputeerde Eddy van Hijum.

Gegevens

Datum:
maart 13, 2019
Tijd:
13:30 - 17:00

Locatie

Provinciehuis Overijssel
Luttenbergstraat 5
Zwolle,
+ Google Maps