Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SOCIAL IMPACT DAY IN ZWOLLE

september 28, 2017 @ 08:00 - 17:00

Op 28 september vindt Social Impact Day bij poppodium Hedon in Zwolle plaats. Een evenement over ondernemen met financieel en maatschappelijk rendement in Oost Nederland. Het doel? Werken aan een sociale en circulaire economie.

 Nationaal en internationaal bekende social enterprises en sprekers en een breed aanbod van praktische sessies moeten ondernemers, startups, maar ook onderwijs en overheid inspireren en stimuleren om meer met sociaal ondernemerschap te doen. Daarnaast wordt de Social Impact Award uitgereikt aan de Sociaal ondernemer van Overijssel. De dagvoorzitter is Hella Hueck van RTL Z.

Het idee voor dit evenement ontstond bij initiatiefnemer en ondernemer Elsbeth Boes van ESTYLO tijdens Social Impact Day in Groningen, dat vorig najaar plaatsvond. “Sociaal ondernemen heeft al lange tijd mijn interesse. Het stimuleren daarvan is al jaren gaande, maar dit was tot voor kort vooral een beweging in de randstad. Door het succes van Social Impact Day Groningen, realiseerde ik me dat het nu écht tijd is om ook in de rest van Nederland meer werk te maken van sociaal ondernemerschap. De regio Zwolle ken ik als een regio met maatschappelijk betrokken ondernemers die echt wel stappen willen maken richting een sociale en circulaire economie en dus besloot ik om Social Impact Day Zwolle te gaan organiseren.”

Sociaal ondernemers stellen de impact die zij met hun bedrijf hebben centraal. Tegelijkertijd is hun doel ook om winst te maken, maar dat is niet het belangrijkste. Die focus op impact is hard nodig. De overheid stoot steeds meer taken af en er zijn steeds meer maatschappelijke, sociale en ecologische uitdagingen waar een antwoord op moet worden gegeven. Het bedrijfsleven kan een deel van die antwoorden geven.

Op Social Impact Day zullen naast sociale ondernemingen uit Overijssel ook inspirerende bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, I-did Slow Fashion, Dopper, Colour Kitchen en Patagonia hun verhaal doen. Daarnaast worden er sessies aangeboden over o.a. sociaal inkopen, financiering van sociale ondernemingen, groei bij sociale ondernemingen, impact meten, inclusief ondernemen en nieuwe businessmodellen. Social Impact Day wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en partners uit het bedrijfsleven.

Aanmelden voor de Social Impact Award kan vanaf half mei via: http://socialimpactdayzwolle.nl/

Kaarten voor Social Impact Day zijn vanaf half juni te koop via de website.

Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/SocialImpactDayZwolle/ en Twitter: https://twitter.com/SIDZwolle

Gegevens

Datum:
september 28, 2017
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

Poppodium Hedon, Zwolle
Burgemeester Drijbersingel 7
Zwolle, 8021DA Nederland
+ Google Maps