Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst Circulaire Economie 18 januari 2018

januari 18, 2018 @ 17:00 - 18:30

Op donderdag 18 januari organiseert VNO-NCW provincie Utrecht en MKB-Nederland Midden in samenwerking met de gemeente Amersfoort, een nieuwjaarsborrel voor ondernemers uit de regio Amersfoort die werk willen maken van circulair ondernemerschap.

Waarom deze bijeenkomst?

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Amersfoort, samen met partners en ondernemers in de stad, ontdekt dat de transitie naar een circulaire economie de toekomst heeft en een robuust toekomstperspectief biedt. Overstappen op circulair ondernemerschap kan Amersfoort 57 miljoen euro per jaar opleveren en 400 nieuwe arbeidsplaatsen. Tel daar bij op dat de circulaire economie innovatie en milieuwinst oplevert, dan kan het niet anders dan dat we de handen ineenslaan om – als koploper van de nieuwe economie – de circulaire transitie in de versnelling zetten.

Wat levert deze bijeenkomst op?

Graag vertellen we u waarom, in de circulaire aanpak, de focus in de regio Amersfoort op de bouw en demontage sector ligt. En welke initiatieven en activiteiten zijn geïdentificeerd om in 2018 meters te maken in circulair ondernemen. Om vervolgens samen, onder het genot van een borrel, prioriteiten aan te brengen. Waar sluit u aan en wat zouden we eerst moeten doen om de transitie kansrijk te versnellen en nieuwe business kansen te creëren?

Voor wie is deze bijeenkomst?

Alle ondernemers in de regio Amersfoort zijn welkom. Toast met ons op 18 januari vooral op het nieuwe jaar als u een ondernemers bent die de volgende stap wilt zetten in circulair ondernemerschap en werk wilt maken van circulaire producten en diensten; in de eigen bedrijfsvoering en in ketensamenwerking.

Versnellen circulaire economie

Deze nieuwjaarsbijeenkomst maakt onderdeel uit van de reeks ‘Versnellen Circulaire Economie regio Amersfoort’. De gemeente Amersfoort wil in 2030 een afvalloze en CO2-neutrale stad zijn. De overgang naar een circulaire economie draagt bij aan deze ambities en biedt economische, maatschappelijke kansen en werkgelegenheid. Vanaf 2016 organiseert de gemeente samen met partners en experts themabijeenkomsten om met het regionale bedrijfsleven de transitie naar een circulaire economie te stimuleren.

Programma
17:00 Ontvangst
17:15 Welkom en inleiding Door Willem-Jan Stegeman, wethouder Economie
17.20 Plan van aanpak Circulaire Economie Bas Grol van KplusV neemt u mee in waar we nu staan in de circulaire aanpak en vertelt over de concrete circulaire kansen voor ondernemers in de regio, welke speerpunten Amersfoort heeft en welke activiteiten op de agenda staan om in 2018 de circulaire economie te versnellen.
17.30 Showcase Amersfoortse 3D-betonprinter Beleef ter plekke wat de 3D-betonprinter nu kan en welke toekomstige mogelijke toepassingen er zijn voor de printer in de bouw. Volker Ruitinga vertelt wat deze circulaire business kans oplevert voor de samenwerkingspartners.
17.45 Ondertekening ‘Versnellen Circulaire Economie Regio Amersfoort’ en opening circulaire markt Door Menno Tigelaar, wethouder Milieu en Grondstoffen en VNO-NCW Provincie Utrecht. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u zich laten informeren over de circulaire activiteiten en initiatieven in 2018. Waar tekent u op in en met wie gaat u samenwerken?
18.30 Einde circulaire markt en afsluiting Nieuwjaarsborrel

Aanmelden U meldt zich aan door uiterlijk 11 januari een mail te sturen naar: vermeulen@vno-ncwmidden.nl Vermeld in de e-mail s.v.p. uw naam, bedrijfsnaam en e-mailadres. U ontvangt daarna per mail een ontvangstbevestiging. Neem vooral uw collega-ondernemers mee! Deelname is gratis.

N.B. Stuur deze uitnodiging gerust door naar uw collega ondernemer(s) voor wie u denkt dat de bijeenkomst relevant is.

Gegevens

Datum:
januari 18, 2018
Tijd:
17:00 - 18:30

Locatie

Wereld voor Techniek
Hardwareweg 15
Amersfoort, Nederland
+ Google Maps