Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitnodiging symposium: De paradoxen van de Raad van Advies

maart 16, 2018 @ 14:00 - 16:30

Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim (LEF) organiseert op vrijdag 16 maart 2018 het symposium De paradoxen van de Raad van Advies. Het symposium vindt plaats vanaf 14.00 uur in De Franse School in Hattem.

Dit symposium is de feestelijke afsluiting van de afronding van twee onderzoeksprojecten: het RAAK MKB project Raden van Advies in familiebedrijven en het proefschrift naar het functioneren van de Raad van Advies van Judith van Helvert, onderzoeker bij het LEF. Het onderzoek laat zien dat Raden van Advies zich volledig aanpassen naar de unieke situatie waarin de raad actief is. Door het samenspel van familie, bedrijf en de context waarin de bedrijven opereren, zijn de uiteindelijke rollen die de Raden van Advies in deze bedrijven hebben erg verschillend. Tijdens het symposium laat Judith zien hoe deze unieke situaties tot stand komen en welke aspecten cruciaal zijn voor een goed functionerende Raad van Advies. Een effectief werkende Raad van Toezicht zal ook uiteenlopende benaderingen met elkaar moeten kunnen combineren: zowel vanuit een kritische afstand de status quo challengen als begrip tonen voor de specifieke context, op hoofdlijnen adviseren, maar ook voldoende concreet worden, signaleren waar het beter kan én waardering uitspreken voor wat er al goed gaat. Daarom hebben we filosoof/adviseur Ivo Brughmans uitgenodigd om vanuit het perspectief van paradoxen (ogenschijnlijke tegenstellingen) en het verbinden van tegengestelde benaderingen, een beschouwing te geven op het functioneren van de Raad van Advies. U bent van harte welkom om dit symposium bij te wonen en samen met ons op de paradoxen van de Raad van Advies te reflecteren!

Judith van Helvert
Judith van Helvert is als promotiekandidaat verbonden aan het Centre for Family Enterprise and Ownership (CEFEO) van de Jönköping International Business School in Zweden (www.cefeo.se). Haar onderzoek richt zich op het adviseringsproces binnen Raden van Advies bij familiebedrijven. Daarnaast geeft ze onderwijs op het gebied van onderzoeksvaardigheden en familiebedrijven bij de verschillende businessopleidingen van Windesheim. Judith maakt deel uit van het onderzoeksteam van het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim Zwolle.

Ivo Brughmans
Gastsprker Ivo Brughmans, filosoof en managementconsultant bij PA Consulting Group, is gepassioneerd door de vraag hoe je tegenpolen met elkaar kunt verbinden zonder te vervallen in grijze compromissen. In zijn laatste boek Paradoxaal leiderschap past hij dit ‘en-en’-perspectief toe op herkenbare organisatie- en managementvraagstukken. Meer informatie op www.dekunstvanhetparadoxaleleven.com

Programma

14.00 uur Inloop
14.30 uur Aanvang programma en welkom door Ilse Matser, directeur Landelijk Expertisecentrum Familiebdrijven
14.40 uur Onderzoeksbevindingen Raden van Advies – Judith van Helvert
15.10 uur Paradoxaal leiderschap – gastspreker Ivo Brughmans
15.40 uur Interactie met de zaal: Advies voor de Raad van Advies
16.10 uur Feestelijke afsluiting
16.30 uur Hapje en drankje
Aanmelden symposium

 

Gegevens

Datum:
maart 16, 2018
Tijd:
14:00 - 16:30

Locatie

De Franse School
Kerkplein 16
Hattem,
+ Google Maps