Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken. Dit gaat bijvoorbeeld om maatregelen als:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’
  • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s en dergelijke
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.)

De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien. MKB-Nederland biedt kosteloze procesbegeleiding voor het KVO-B tot en met de tweede certificering. Een KVO-Keurmerk is drie jaar geldig.

Er is ook een keurmerk voor winkelgebieden (KVO-W). Voor het KVO-W biedt het Centrum voor Criminaliteitspreventie CCV begeleiding.

Aan de slag
Wij helpen u en uw collega-ondernemers graag om ook het Keurmerk Veilig Ondernemen te verkrijgen. Een speciaal projectteam van MKB-Nederland staat voor u klaar om u te begeleiden bij het aangaan van een samenwerking met gemeente, politie en brandweer. De procesbegeleider zorgt voor de voortgang van het proces tot en met de certificering.
De begeleiding van MKB-Nederland is kosteloos, tot en met de tweede certificering. Aan het behalen van het Keurmerk zijn wel andere kosten verbonden, zoals voor de auditkosten voor de certificering. De hoogte hiervan is afhankelijk van het aantal terreinen en de plannen van aanpak. Gemiddeld liggen de bedragen tussen de 1300 en 1800 euro. Verder moeten ondernemers rekening houden met bijvoorbeeld kosten die voortkomen uit te nemen maatregelen, vergaderkosten, portokosten enz.

Voor meer informatie over KVO-B in uw regio en het aanvragen van procesbegeleiding, neem contact op met:

Friesland, Flevoland en Noord-Brabant
Onno Keuker (06-29512394)
e-mail: keuker@vnoncw-mkb.nl

Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland
Robert de Koning (06-11351701)
e-mail: koning@vnoncw-mkb.nl

Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg
Henny Bekkema (06-11351693)
e-mail: bekkema@vnoncw-mkb.nl

Door | 09-09-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.