Late betalingen aan MKB-bedrijven aanpakken

Grote bedrijven wachten te lang met het betalen van hun rekeningen. Vooral het midden- en kleinbedrijf heeft daar last van. Betalingstermijnen zijn namelijk van grote invloed op de liquiditeitspositie van bedrijven. Late betalingen van overheden en van bedrijven onderling verslechteren de liquiditeitspositie van mkb’ers en kunnen ook gezonde bedrijven in financiële moeilijkheden brengen.

MKB-Nederland opent daarom een meldpunt waar kleinere leveranciers misstanden (anoniem) kunnen melden. Gemiddeld wordt een factuur na 36,5 dag betaald, maar excessen op het gebied van late betalingen komen nog te vaak voor. Betaaltermijnen tussen de 90 en 120 dagen zijn geen uitzondering.

Wankelen
De bedrijven die dat soort termijnen hanteren, maken misbruik van hun inkoopmacht, vindt MKB-Noord. Grote bedrijven moeten veel beter gaan beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als ze hun kleine leveranciers te laat betalen. Opdrachtgevers zijn gebaat bij sterke leveranciers in de keten – (te) laat betalen maakt deze positie aan het wankelen.

Door | 25-02-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.