Middelpunt Special: Op naar de 100.000 banen!

Met regelmaat zijn de Participatiewet en de Banenafspraak onderwerp van gesprek in de media. Veelvuldig zijn goede voorbeelden en positieve signalen te zien, horen en lezen. Maar, via de media komen ook de complexiteit van de regelingen, bureaucratie en andere negatieve signalen onder de aandacht. Gelukkig zijn er de afgelopen periode, mede door inzet van MKB-Nederland en VNO-NCW verbeteringen aangebracht in wet- en regelgeving of zijn daartoe voorstellen gedaan. Tijd voor een update!

Een update in de vorm van een speciale uitgave van Middelpunt, het verenigingsblad van VNO-NCW Midden. In deze special komen verschillende aspecten van de Banenafspraak en de Participatiewet aan bod. Er komen veel ondernemers aan het woord over hun ervaringen met de Banenafspraak. Een van deze betrokken ondernemers is Jacco Vonhof. Als eigenaar van Novon Schoonmaak heeft hij tientallen mensen met een arbeidsbeperking in dienst. “Wij kijken niet naar wat mensen níet kunnen of in welk hokje ze passen. We kijken met welk talent ze iets kunnen toevoegen aan ons team.” Daarnaast zet hij zich als voorzitter van VNO-NCW Midden zeer actief in voor het project.

MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden stimuleren, motiveren en ondersteunen ondernemers bij het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze uitgave van Middelpunt is hier een resultaat van. Onder de noemer ‘Op naar de 100.000 banen’ zetten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zich in voor uitvoering van de Participatiewet en de invulling van de Banenafspraak, maar ook voor vereenvoudiging en verbetering van de wetgeving. Het commitment van het bedrijfsleven aan dit project is groot. De ambitie is hoog en raakt alle werkgevers. De brede inzet van veel van onze leden is daarbij een geweldig resultaat.
Lees hier de special van Middelpunt.
Door | 09-09-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.