Noordoostpolder mkb-vriendelijkste gemeente Flevoland

Noordoostpolder is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Flevoland. Wethouder Hans Wijnants ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst waar ook vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen bij aanwezig waren. 

Noordoostpolder neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Zeewolde, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Almere en Lelystad zijn geëindigd op de tweede en derde plek. “Noordoostpolder heeft zich de laatste jaren van de goede kant laten zien”, zegt regiomanager Hans Bakker van MKB Midden. “De politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals de BAN. Dat wordt duidelijk gewaardeerd.” Hans Wijnants herkent dit beeld: “We hebben elkaar nodig voor een goed ondernemersklimaat. Het sociaal-economisch beleid hebben we bijvoorbeeld opgesteld in nauw overleg met de ondernemers in Noordoostpolder. Dat werpt zijn vruchten af!”

Opmars
Dat Noordoostpolder de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten bewijst de opmars op de ranglijst van de mkb-vriendelijkste gemeente van Flevoland: na twee keer als derde te zijn geëindigd dit jaar dus de nummer 1. “Het laat zien dat de gemeente jaren geleden ver van haar ondernemers afstond, maar inmiddels juist dichtbij hen is komen te staan. Een compliment voor alle betrokkenen is dan ook op zijn plaats” vindt Bakker.
Noordoostpolder scoort in het onderzoek ten opzichte van de andere Flevolandse gemeenten met name goed op de onderdelen communicatie en beleid en lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Noordoostpolder een stuk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente. Wethouder Hans Wijnants: “Wie hier eenmaal gevestigd is, wil graag blijven. Met deze ondernemers als ambassadeur bouwen we aan een sterker imago. ”

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan 400 in Flevoland.

MKB-Nederland maakt vanaf vandaag tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

Door | 25-10-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.