Ondernemers in het zonnetje gezet op ‘Dag van de Ondernemer’

MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. De dag moet een traditie worden om het ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten. MKB-Nederland organiseert de eerste ‘Dag van de Ondernemer’ op vrijdag 18 november aanstaande met tal van activiteiten door het land. Onder anderen premier Rutte, minister Kamp en staatssecretarissen Wiebes, Dekker en Klijnsma verlenen hun medewerking. In Flevoland, Utrecht, Gelderland en Overijssel is het draagvlak voor de eerste Dag van de Ondernemer breed. Bijna de helft van 80 gemeenten die meedoen komt uit Midden- en Oost-Nederland.

Ongekende waarde
Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een Dag van de Ondernemer was er vreemd genoeg nog niet. Terwijl ondernemers van ongekende waarde zijn voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

“Ze verdienen daarvoor ons respect”, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. “Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemers expliciet bedanken voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. Een positieve dag waarop we hen een welgemeende schouderklop geven en onze blijk van waardering uitdragen. Uiteindelijk moet de dag ook een bijdrage leveren aan het imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren de sprong te wagen.”

Initiatieven Midden- en Oost-Nederland
In Midden- en Oost-Nederland is het enthousiasme voor de eerste Dag van de Ondernemer groot. Van de 80 gemeenten die meedoen, zijn er 38 in Midden- en Oost-Nederland die op een of andere manier ‘hun’ ondernemers bedanken. De activiteiten lopen uiteen van ondernemersontbijten en -lunches (bijvoorbeeld in Overbetuwe, Arnhem, Bunnik), werkbezoeken en stages van wethouders in onder andere Urk, Hengelo en Olst-Wijhe tot een actie van gemeente Enschede, die taarten uitreikt aan ondernemers met het Werkpakt-keurmerk, die speciale aandacht hebben voor (langdurig) werkzoekenden. In Wijchen organiseren de gemeente, Vluchtelingenwerk Oost Nederland en ondernemersverenigingen samen een bijeenkomst om statushouders en ondernemers met elkaar in contact te brengen. Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid D66, gaat op 18 november om 09.00 uur op werkbezoek bij Jeroen Baars van Schadenet Rijnders in Amersfoort.

Helga Brenninkmeijer en Hans Bakker, regiomanagers MKB-Midden, zijn blij dat het initiatief van hun organisatie goed ontvangen is. Zij zullen namens MKB-Nederland op diverse locaties de activiteiten van de Dag van de Ondernemer bijwonen.

Door | 17-11-2016 | Uncategorized | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.