Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2018

Is uw coalitieakkoord mkb-proof?

In veel gemeenten is de afgelopen maanden onderhandeld over een nieuw coalitieakkoord. Sommige zijn al (bijna) rond, in andere plaatsen wordt nog stevig onderhandeld. Maar uiteindelijk zal overal een nieuwe coalitie aantreden, gebaseerd op een akkoord dat als leidraad dient voor de plannen van de gemeente de komende vier jaar.

De hamvraag: hoe mkb-proof is c.q. wordt dat akkoord? Hoe mkb-vriendelijk is uw gemeente? Wij hopen dat u – net als de afgelopen jaren – de ambitie heeft geformuleerd dat te zijn! Ondernemers zijn immers van groot belang voor het welzijn en de welvaart in dorpen en steden. Zij bieden werkgelegenheid, houden winkelgebieden levendig, zorgen voor ondernemende bedrijventerreinen. Aan u als lokale overheid de taak de voorwaarden te scheppen voor een uitmuntend vestigingsbeleid.

Goede voornemens alleen zijn echter niet genoeg. Zijn uw ondernemers tevreden? Ervaren zij dat de lasten in verhouding zijn tot wat ze er voor terugkrijgen? Vinden zij de regeldruk aanvaardbaar? Hebben ze het gevoel dat de gemeente open staat voor hun vragen en wensen? Een goede manier om dát uit te zoeken is meedoen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland; de MKB-Peiling. Met als mogelijke bonus een hoge notering in de ranglijst en eeuwige roem!

Door mee te doen aan de MKB-Peiling weet u hoe ondernemers tegen uw gemeente aankijken en welke onderwerpen ze belangrijk vinden. U beschikt hiermee – tegen relatief lage kosten  – over informatie op maat gemaakt voor uw gemeente om heel gericht het ondernemersklimaat van uw gemeente nog verder te verbeteren. Indien u kiest voor de Extra Peiling kunt u eigen vragen toevoegen aan het onderzoek, vergelijken we uw resultaten met die van andere deelnemende gemeenten met een vergelijkbaar profiel en doen wij aanbevelingen.

MKB-Nederland peilt in elke gemeente de mening van ondernemers. Daaruit volgt de landelijke ranglijst, waarvan wij de top-100 bekend zullen maken. En uiteraard zetten wij de winnaar in het zonnetje. Echter: alleen overheden die intekenen voor een Standaard of Extra Peiling ontvangen alle overige informatie. In bijgaande brochure leest u over de opzet en mogelijkheden, en hoe uw gemeente actief mee kan doen aan dit grootschalige onderzoek naar de tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening van hun lokale overheid.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor deelname aan de MKB-peiling 2018? dan kunt u zich direct aanmelden via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl. Wilt u meer informatie of overleg over specifieke wensen, neem dan contact op met onderzoeksbureau Lexnova dat in opdracht van MKB-Nederland dit onderzoek uitvoert. Dit kan per e-mail via MKB@lexnova.nl of telefonisch via (050) 313 11 33.

Door | 14-06-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.