Jaap Betsema

Betsema Bouwgroep

Skills

Betrouwbaar Innovatief

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Jaap Betsema (1973) is directeur-grootaandeelhouder van Betsema Bouwgroep, waarin Aannemersbedrijf Betsema, Betsema Projecten en Betsema Materieel zijn verzameld. Diverse bouwwerkzaamheden, grondbeheer en -ontwikkeling en de verhuur van bouwmaterieel behoren tot de activiteiten en verschaffen dagelijks werk aan ongeveer tweehonderd man personeel. In 2017 leverden zij een omzet van ongeveer zeventien miljoen euro.

Voor Jaap Betsema is groei van zijn bedrijf Betsema Bouwgroep mooi meegenomen, maar centraal staan “kwaliteit, continuïteit en rendement”. Overzichtelijkheid en beheersbaarheid zijn daarbij de sleutels tot succes. “Bij te veel groei kan de kwaliteit en het rendement onder druk komen te staan”, aldus Betsema. De focus ligt daarom op vertrouwen creëren én geven: “Dát is de enige manier om de continuïteit te waarborgen”. De Betsema Bouwgroep focust daarom op grote, procesmatige bouwwerkzaamheden, waar het inmiddels veel ervaring mee heeft.

Dit bleek in de jaren van economische crisis na 2008 een gouden zet. Na een periode van forse groei brak plotseling de economische crisis uit, vlak nadat Jaap de zaak had overgenomen. De ambitieuze ondernemer had echter direct Betsema Bouw opgezet, dat als hoofdaannemer in Noord-Nederland ging optreden. Hier hadden overheidsorganen als gemeenten, defensie en waterschappen wél het geld te besteden waar het in het bedrijfsleven vaak aan ontbrak. “Gedurende de hele crisisperiode hebben we daarom met het bedrijf zwarte cijfers kunnen blijven schrijven”, verklaart Jaap Betsema.

Dit stelde de Betsema Bouwgroep in 2014 in staat om Delfsma Bouw in te lijven, een bouwbedrijf met een bijna honderdjarige voorgeschiedenis en een uitstekende reputatie. Deze versterking brengt de Betsema Bouwgroep weer een
stap dichter bij het behalen van de doelstelling: “We streven naar een jaaromzet van circa twintig miljoen euro met een gezond rendement en een goede continuïteit”. De Betsema Bouwgroep zal hier voortaan vanuit een centraler gelegen locatie aan werken. Op dit moment bekijkt het bedrijf meerdere locaties in het midden van het land, om dichter bij de bulk van de werkzaamheden te zitten.  

Ga terug naar de deelnemers pagina

Betsema Bouwgroep

Provincie: Friesland

Balk

Branche: Bouwnijverheid

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina