Ton Moonen

Kruger

Skills

Restructuring

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Sinds 2000 is Ton Moonen partner bij Kruger. Kruger is in Nederland marktleider in corporate recovery en restructuring. Ton Moonen begeleidt klanten van Kruger bij herstructureringstrajecten en koppelt de ondernemers en bedrijven in zijn netwerk aan elkaar. Hierbij vertrouwt hij op zijn vermogen om makkelijk contacten te leggen en zijn bereidheid anderen te helpen, zonder hier een tegenprestatie voor te verwachten. “Een glimlach is immers veel waard”, benadrukt Moonen.

“Gedienstig, creatief en resultaatgericht: een goed gevoel voor nuances in de onderlinge verhoudingen, met het ondernemingsbelang altijd voorop”, zo omschrijft Ton Moonen zijn werkwijze bij Kruger. In de jaren vóór zijn toetreding tot het team van Kruger, deed Ton Moonen ruime ervaring op met financieringszaken en -technieken, juridische aspecten en de gang van zaken binnen ondernemingen.

Voordat Ton Moonen bij Kruger aan de slag ging, was hij werkzaam bij de factoringmaatschappijen FMN Finance House en NMB-Heller. Bij FMN Finance House vond Moonen een uitdaging in het voet aan de grond krijgen in een moeilijke markt, samen een kleine club collega’s. Gedurende zijn tienjarige dienstverband ontwikkelde FMN Finance House zich tot een complete financieringsmaatschappij. Moonen werd uiteindelijk hoofd van de afdeling Juridisch en Herstructureringen.

Vier jaar voor zijn overstap naar Kruger trad Ton Moonen in dienst bij NMB-Heller, destijds de grootste marktspeler in de Nederlandse factoringbranche. Ditmaal raakte hij gemotiveerd door de financieringsmogelijkheden, grotere schaal en de intensiteit van de werkzaamheden van het werken bij deze maatschappij. Nadat Ton Moonen ook bij NMB-Heller uitgroeide tot hoofd van de afdeling Juridisch en Herstructurering, koos Moonen in 2000 voor Kruger.

In lijn met Moonens persoonlijke overtuiging dat je niet altijd iets van andere terug hoeft te verwachten, is Kruger ook maatschappelijk betrokken. Als donateur van Viae Vitae maakten Ton Moonen en Kruger een kindertehuis in Indonesië mede mogelijk. “We steunen de bouw van het tehuis in Indonesië, omdat we daarmee iets terug kunnen geven aan de wereld waarin we ons brood verdienen”, legt Ton Moonen uit. Daarnaast onderschrijft Ton Moonen de aanpak van Viae Vitae: “Eén project, één focus, dat past naadloos in onze filosofie.”

Ga terug naar de deelnemers pagina

Kruger

Provincie: Zuid-Holland

Rotterdam

Branche: Financiele dienstverlening

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina