Ilja Hony

Hannibal BV

Skills

Gedisciplineerd Vasthoudend

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Fundingspecialist Ilja Hony (1968), medeoprichter van Hannibal BV, is sinds begin jaren negentig werkzaam in de financiële sector, onder meer als beleggingsstrateeg, verkoper van beleggingsproducten en hypotheekadviseur. Met Hannibal helpt Hony mkb-ondernemingen bij het vinden van financiering. 

Tussen 1989 en 1992 studeerde Ilja Hony Accountancy aan de HEAO Amsterdam. In 1992 brak hij deze studie af voor zijn baan als junior beleggingsstrateeg bij MeesPierson, waar hij aanvankelijk als stagiair was terechtgekomen. Bij MeesPierson, tegenwoordig onderdeel van ABN AMRO en gespecialiseerd in private banking, kwam hij erachter dat het werken met beleggingen de juiste keuze was. De wereld van de (groot)banken sprak hem daarentegen minder aan.   

In 1994 ging Ilja Hony daarom verder als verkoper van beleggingsproducten bij een bureau voor telemarketing. Hij wilde zich immers blijven bezighouden met beleggingen, maar niet meer in dienst van een bank. Hony was hier tot 2001 werkzaam en werd mede-eigenaar. Daarna was hij vijf jaar lang eigenaar van meerdere vestigingen van een hypotheekadviseur, tot hij in 2007 overstapte op zijn huidige expertise. Sindsdien ondersteunt Hony, sinds 2011 met Hannibal BV, mkb-bedrijven met financieringsoplossingen.

Ilja Hony is getrouwd en is (groot)vader van twee kinderen en twee kleinkinderen. Echtgenote Bianca heeft een eigen beauty salon in Diemen. Naast zijn studie Accountancy voltooide Hony de opleiding tot meubelmaker/-ontwerper aan de Meubelvakschool Amsterdam. Daarmee wilde hij zijn creatieve talenten aanspreken. Verder is Hony in zijn vrije tijd een fanatiek sportman. Onder meer honkbal, golf (handicap 9) en spinning behoren tot zijn passies

Ga terug naar de deelnemers pagina

Hannibal BV

Provincie: Noord-Holland

Amsterdam

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina