André Phiferons

Phiferons Adviesgroep

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

André Phiferons is als trainer, organisatieadviseur en bestuurder betrokken geweest bij overheidsorganisaties, woningbouwcorporaties en tot op heden bij zorgvastgoedondernemingen. Phiferons is directeur en oprichter van Phiferons Adviesgroep, dat organisaties begeleidt bij veranderingstrajecten en personele vraagstukken. Anno 2019 is André Phiferons werkzaam voor Zorggroep Almere en is hij daar verantwoordelijk voor het zorgvastgoed, het ontwikkelen van een langjarig huisvestingsplan en vastgoedbeleid, het uitzetten van een vastgoedstrategie en de organisatie van het vastgoedbeheer en -onderhoud.

André Phiferons behaalde zijn atheneumdiploma in Eindhoven, waarna hij aan de Universiteit Twente zijn doctoraal Bestuurskunde voltooide. Vanaf 1983 was Phiferons tien jaar lang als organisatieadviseur werkzaam voor de gemeente Eindhoven en later de Nationale Woningraad, voordat hij voor het bedrijfsleven koos.

Sinds 1993 is André Phiferons zelfstandig trainer en organisatieadviseur. Aanvankelijk was dit als directeur en medeoprichter van Van Nimwegen & Partners, waarvoor hij onder meer als interim-bestuurder optrad bij Woningbouwvereniging De Houtse, Woningbouwstichting Lelystad en Christelijke Woningstichting De Opdracht. Deze organisaties kregen te maken met herstructureringen en fusies, welke Phiferons in goede banen leidde.

In 1998 ging André Phiferons alleen verder met Phiferons Adviesgroep. Van 1997 tot 2001 gaf hij leiding aan het nieuw gefuseerde Centrada Wonen, waar hij een grondige personele en financiële sanering doorvoerde. In de jaren die volgden was Phiferons nauw betrokken bij het opzetten, transformeren en ontwikkelen van organisaties, zoals het experimentele vastgoedfonds LievendeKey, de Animal Sciences Group van de Wageningen Universiteit en Woningstichting Actium.

Vanaf 2011 ligt de focus van André Phiferons’ werkzaamheden bij het vastgoed voor de zorg. Daarbij stelt hij de gebruiker voorop, boven het maximaliseren van de grondwaarde. Stenen zijn slechts een middel om de doelstellingen in de zorg te realiseren en verbetermogelijkheden aan te grijpen.

Deze visie bracht Phiferons in de praktijk bij Brinvast (2011-2013), waar hij een vastgoedorganisatie op maatschappelijke waarden inrichtte en enkele zorgfaciliteiten ontwikkelde. Daarna zette Phiferons bij Inovum (2014-2016) een onderneming op voor verzelfstandige reumatologen, die hij in 2016 begeleidde bij het opgaan in Inocare. Bij Laurens (2017-2019) reorganiseerde Phiferons de vastgoedtak en vertaalde hij ontwikkelingen in de zorgsector in een nieuw strategisch huisvestingsplan.

Ga terug naar de deelnemers pagina

Phiferons Adviesgroep

Lelystad

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina