Shandar Kooij

Grondontwikkeling Nederland

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Ondernemer Shandar Kooij heeft de Nederlandse grondhandel op de schop gegooid. Als directeur-eigenaar van Grondontwikkeling Nederland introduceerde hij een vernieuwende, tweeledige aanpak in de handel in ‘warme gronden’. Dat is grond waarop op termijn een bestemmingswijziging wordt verwacht. Kooij brengt grondhandel en projectontwikkeling samen in één organisatie en tracht de zekerheid voor investeerders, gemeenten, bouwers en beleggers te optimaliseren. 


Shandar Kooij verkoopt zijn investeerders een onverdeeld aandeel in de mogelijke bouwlocatie. Daardoor kunnen particulieren al met een kleine investering deelnemen aan projecten. Tegelijkertijd behoudt Kooij de regie over de onderhandelingen met gemeenten. Andere grondhandelaren knippen de grond op in kleine stukken en bemoeilijken daarmee eventuele bouwplannen.


Daarnaast levert Shandar Kooij ook die bouwplannen, gefinancierd door de particuliere investeerders. Deskundigen uit de eigen organisatie van Grondontwikkeling Nederland, in samenwerking met partijen als adviesbureau Arcadis, voeren haalbaarheidsonderzoeken uit, maken stedenbouwkundige plannen en ontwikkelen de grond. Daardoor zijn gemeenten meer genegen de verwachte bestemmingswijziging door te voeren. Slaagt deze opzet, dan verkopen de particulieren hun aandeel aan Grondontwikkeling Nederland, dat de bouwlocatie vervolgens verkoopt aan een bouwbedrijf of belegger.


Voordat hij Grondontwikkeling Nederland opzette, kwam Shandar Kooij bij een voormalige werkgever al in aanraking met de traditionele wijze van grondhandel. Hij was destijds werkzaam als verkoper van groene beleggingsproducten, maar zag dat het anders moest. Bovendien had Kooij in korte tijd grote stappen gezet binnen de organisatie, waar hij met het opzetten van zijn eigen onderneming een logisch vervolg aan gaf. Daar had hij eerder al ervaring mee opgedaan, als eigenaar en oprichter van een koeriersdienst.


Ga terug naar de deelnemers pagina

Grondontwikkeling Nederland

Provincie: Noord-Holland

Alkmaar

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina