Feyke Hogenbirk

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Feyke Hogenbirk is oprichter, directeur en eigenaar van Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem, waar hij ook als behandelaar actief is. Een voorloper van zijn huidige praktijk – die in 2008 tot stand kwam – vestigde hij al in 1982, eveneens in Doetinchem. Dat heette destijds het Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Doetinchem.Feyke Hogenbirk voltooide de opleiding Fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie in Amsterdam, alvorens vanaf 1982 te specialiseren in manuele therapie en later in onder meer kaak- en sportfysiotherapie.

Nadat hij al meer dan tien jaar zijn eigen fysiotherapiepraktijk had, betrok Feyke Hogenbirk vanaf midden jaren negentig steeds meer ook behandelingen op cosmetisch vlak bij zijn praktijk. Eind jaren negentig zette hij daartoe zelfs een volledige kliniek op, uitgerust met twee operatiekamers en meerdere recoverybedden. Deze was gevestigd in zijn voormalige huis, dat hij na zijn verhuizing had aangehouden en had omgebouwd.

In de loop der jaren volgde Feyke Hogenbirk diverse medische deelopleidingen. Sinds hij de cosmetische tak in 2008 afstootte, ligt de focus bij het verbreden en verdiepen van zijn kennis echter weer volledig op de fysiotherapie. Zo was Hogenbirk een van de eersten en is hij nog steeds een van de weinigen die in Nederland een therapie toepast die high-energy ESWT heet, waarmee hij kalkophopingen op pezen en slijmbeurzen vergruist.

In zijn vrije tijd leest Feyke Hogenbirk onder andere filosofische literatuur. Ook volgde hij diverse cursussen op spiritueel gebied. Daarnaast gaat hij op reis, bij voorkeur naar Spanje en dan vooral naar Andalusië. Op sportief vlak zeilt en skiet Hogenbirk.

Ga terug naar de deelnemers pagina

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem

Provincie: Gelderland

Doetinchem

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina