Atom Zhou

Projectontwikkelaar

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Atom Zhou is een telecom- en vastgoedondernemer uit Den Haag. Hij werd geboren in 1975 in Wenzhou, een stad in het oosten van China, en kwam enkele jaren daarna met zijn ouders naar Nederland. Sindsdien haalt Zhou het positieve uit beide culturen, de Nederlandse en de Chinese, en weet hij zo zijn uiteenlopende ervaringen met elkaar te verbinden.


Dat streven naar verbinding was er al in de tijd dat Atom Zhou aan De Haagse Hogeschool studeerde. Daar richtte hij een studentenvereniging op om mensen van Chinese afkomst met elkaar in contact te brengen, door onder meer uitstapjes, evenementen en feesten te organiseren. Zo voorkwam hij dat zij, hijzelf inclusief, vanwege hun dubbele identiteit tussen wal en schip vielen.


Daarnaast is het putten uit beide culturen duidelijk in Zhou’s instelling van keihard werken en jezelf niet te goed voelen. Hoewel Atom Zhou sinds 2009 leidinggeeft of -gaf aan grote vastgoedprojecten – zoals het Asian Business Court in Den Haag – en in de jaren daarvoor een van Nederlands grootste telecomretailers opbouwde en bestuurde, trekt hij nog regelmatig de laarzen aan om naar de bouwplaats te gaan.


Bij zijn projecten heeft Atom Zhou bovendien oog voor het bijzondere. Niet geld verdienen staat voorop, maar iets bijzonders neerzetten en op die wijze bijdragen aan de maatschappij. Met Colours of Asia in Rotterdam creëert Zhou een verzamelgebouw met zowel commerciële als culture functies, waarmee hij de stad voorziet van een interculturele ontmoetingsplek. Zo brengt hij Azië en Nederland letterlijk dichter bij elkaar.

Ga terug naar de deelnemers pagina

Projectontwikkelaar

Provincie: Zuid-Holland

Den Haag

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina