Jeroen Lugte

Op Orde

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Jeroen Lugte is onder meer medeoprichter van Op Orde, een ICT-bedrijf waarin zijn kennis van IT-problematiek in de
publieke sector samenkomt met de kennis van softwareontwikkeling van zijn zakenpartner, Rick van der Hel. Naast zijn onderneming heeft Lugte meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies bij onder andere de Rijksbelastingdienst en de gemeente Rotterdam. Tijdens zijn loopbaan was hij afwisselend verantwoordelijk voor zowel kleine teams als zeer grote organisaties met meer dan 1500 medewerkers.

Op 21 april 1958 werd Jeroen Lugte geboren te Utrecht. Na het afronden van zijn VWO aan het Montfort College te Rotterdam, begon Lugte – eveneens in Rotterdam – aan zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit. Daar studeerde hij af in de richtingen bedrijfs- en privaatrecht. Na het behalen van zijn diploma ging Lugte direct
aan de slag bij de Belastingdienst, waar hij door zijn doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid snel doorgroeide.

In 2003 trad Jeroen Lugte in dienst bij de Gemeente Rotterdam. Daar werkte hij in eerste instantie als
algemeen directeur Gemeentebelastingen, en later als algemeen directeur Stadstoezicht. Na een lange loopbaan bij de gemeente Rotterdam richtte Lugte, samen met Rick van der Hel, zijn eigen bedrijf op: Op Orde B.V. Naast zijn vele
leidinggevende functies en zijn eigen onderneming, heeft Lugte bijna twintig jaar lesgegeven in belastingrecht aan de Nyenrode Business Universiteit.

Kenmerkend aan de carrière van Jeroen Lugte is dat hij bij elke functie oude werkwijzen en systemen een nieuw leven inblaast. Dit is bijvoorbeeld terug te zien bij zijn werk in de gemeente Rotterdam, waar hij hielp bij het ontwerpen van een nieuw computersysteem. Tegenwoordig ondersteunen Lugte en Van der Hel met Op Orde en het gelijknamige softwareplatform bij het automatiseren van onder andere hun administratieve taken.


Ga terug naar de deelnemers pagina

Op Orde

Provincie: Zuid-Holland

Rotterdam

Ga terug naar de deelnemers pagina