Olaf de Jong

ODJ Vastgoed

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Olaf de Jong (Papendrecht, 1970) is investeerder en vastgoedondernemer, met een focus op recreatief en residentieel onroerend goed. Hij richt zich daarbij op Nederland, Duitsland en Spanje. Voorbeelden van activiteiten zijn de exploitatie en het beheer van verschillende vakantieparken, en kleinschalig residentieel vastgoed zoals appartementen.

De Jong verdeelt zijn tijd tussen het managen van verschillende familiebedrijven en projecten van zijn eigen ondernemingen. De familiebedrijven richten zich van oudsher voornamelijk op het ontwikkelen van recreatieparken in het zuiden van Nederland, terwijl De Jong zelf ook buiten de grenzen investeert in met name woningen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en in Spanje.

Olaf de Jong groeit op in nabijheid van de vakantieparken van zijn ouders, waardoor hij het reilen en zijlen van het parkmanagement al met de paplepel krijgt ingegoten. Aangestoken door het ondernemerschap van het gezin waarin hij opgroeit, kiest hij voor de bacheloropleiding Commerciële Economie (Fontys Hogeschool Eindhoven), inclusief een stage in Duitsland bij Black & Decker. Deze internationale oriëntatie smaakt naar meer, bovendien heeft zijn vader ook ondernemingen met activiteiten in het buitenland. Zijn vervolgopleiding International Business, een master aan Maastricht University, sluit hier dus goed op aan. Tijdens deze laatste studie brengt hij ook een jaar door aan de Carlos III Universiteit in Madrid, Spanje.

Na zijn afstuderen in 1997 gaat Olaf de Jong aan de slag als afdelingsmanager bij het familiebedrijf Outdoor Life Products, gespecialiseerd in houtbergingen voor bouwmarkten op de Europese markt. Na hier enkele jaren ervaring te hebben opgedaan treedt De Jong in 2000 toe tot het management van de vastgoedholdings van zijn vader en moeder, waaronder ook verschillende recreatieparken vallen. Bovendien begint hij hiernaast ook op persoonlijke titel in (kleinschalig) vastgoed te investeren en start hij in 2008 zijn eigen vastgoedonderneming ODJ Vastgoed B.V.

Na het overlijden van zijn vader in 2010 gaat de eindverantwoordelijkheid over de ondernemingen van zijn vader over naar De Jong. Na drie jaar directeurschap over de holding van zijn vader (J De Jong Holding BV) treedt Olaf de Jong echter terug om zich meer op zijn eigen ondernemingen te richten. Wel blijft hij als aandeelhouder betrokken. Ook blijft hij nauw betrokken bij het verdere beheer en de ontwikkeling van de vakantieparken, waaronder ‘Landgoed Stille Wille’ in het Brabantse Oirschot. Hier weet De Jong succesvol een bestemmingswijziging te realiseren bij de gemeente, zodat naast recreatief gebruik ook de woonfunctie wordt toegestaan op het park.

In zijn vrije tijd richt Olaf de Jong zich op zijn hobby’s golf, fitness en voetbal. Bovendien heeft hij een voorliefde voor reizen en culinaire kookkunsten.

Ga terug naar de deelnemers pagina

ODJ Vastgoed

Provincie: Noord-Brabant

Eindhoven

Ga terug naar de deelnemers pagina