Dion Bartels

Bartels Consultancy B.V.

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Dion Bartels is commercieel-juridisch consultant en eigenaar van Bartels Consultancy B.V., gespecialiseerd in de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en Onroerendezaakbelasting (OZB). Daarnaast is Bartels auteur en spreker over onder meer beleggen in vastgoed en beleggingsfraude, voortkomend uit zijn betrokkenheid bij diverse grote vastgoedfraudezaken waarin hij als advocaat van gedupeerde beleggers optrad.

Na een studie Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht in de afstudeerrichtingen Bedrijfsrecht en Sociaaleconomisch recht, ging Dion Bartels aan de slag voor een Utrechts advocatenkantoor, alvorens in 1985 zijn eigen kantoor op te richten. Daarmee was hij actief op het gebied van projectontwikkeling en de aannemerij. Landelijke bekendheid verwierf Bartels als advocaat van gedupeerden in zaken rondom frauduleuze beleggingsfondsen, zoals Easy Life Investments en Palm Invest.

Nadat Dion Bartels begin jaren negentig zijn rechtenopleiding aanvulde met een postdoctorale opleiding Vastgoed- en beleggingskunde aan de Universiteit van Amsterdam, mocht hij de titel Master of Real Estate voeren. De opleiding verbreedde niet alleen zijn kennis en kunde, maar ook zijn netwerk binnen de Nederlandse vastgoedsector, waarin veel van de studenten actief waren.

Sinds 2010 heeft Dion Bartels zijn focus verlegd naar bezwaarprocedures aangaande de WOZ-bepalingen en OZB-aanslagen. In dat jaar startte hij Bartels Consultancy B.V., dat sindsdien klanten bijstaat die de gemeentelijke beschikkingen willen aanvechten. Eind 2020 werd Bartels bovendien aandeelhouder van het Planschade Instituut. Dat opereert op het raakvlak met Bartels’ hoofdactiviteiten, de WOZ-bezwaren, en richt zich op het planschaderecht, van toepassing wanneer vastgoedeigenaren schade ondervinden als gevolg van een gewijzigde planologische situatie op of rondom hun perceel.

Ga terug naar de deelnemers pagina

Bartels Consultancy B.V.

Provincie: Utrecht

Zeist

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina