Pim Pollen

Academica - University of Applied Sciences

Deel deze pagina

Ga terug naar de deelnemers pagina
profielfoto

?

Pim Pollen (1953) werd geboren en bracht zijn jeugd door in Apeldoorn, in een gezin van zes kinderen. Hij groeide op in een geordend gezin en leerde al in die tijd zijn handen uit de mouwen te steken, gestructureerd te werk te gaan en om rekening te houden met anderen. Pollen genoot in die tijd een normatieve opvoeding, vandaar ook dat twee van zijn kernwaarden eerlijkheid en rechtvaardigheid zijn. 

Na de middelbare school in Apeldoorn ging Pollen de docentenopleiding doen aan de CALO in Arnhem. Na het afronden van deze studie vervolgde hij zijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hier studeerde hij Sociale Wetenschappen. Pim Pollen sloot zijn studieloopbaan af aan de Universiteit van Twente, met de studie Toegepaste Onderwijskunde.

In 1986 zette Pim Pollen samen met zijn vrouw Margareth de Wit een programma op waarmee werkloze jeugd versneld werd omgeschoold, om zo diens kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Al snel werden er grote aantallen werkloze jongeren omgeschoold en aan een baan geholpen. Uiteindelijk hielpen Pollen en zijn vrouw met dit concept werkloze jeugd in veertien landen. Om verdere groei te faciliteren en om zichzelf verder te ontplooien, volgden Pollen samen met zijn vrouw twee MBA’s aan de gerenommeerde instituten Wharton en het INSEAD. De programma’s die zij ontwikkelen zijn gebaseerd op actueel wetenschappelijk onderzoek dat deels door hen zelf werd uitgevoerd.

De aanpak achter de opleidings-, omscholings- en leiderschapsprogramma’s is niet uniek, maar dat geldt wel voor het mentale model erachter. Pim Pollen en zijn vrouw geloven dat ieder mens alles kan leren en doen er álles aan om mensen door middel van hun trainingen succes ervaringen te laten beleven.

Inmiddels is Pim Pollen bestuurder bij Academica University of Applied Sciences. Een private en academische hogeschool in Amsterdam. Met deze organisatie richt Pollen zich op het ontwikkelen van organisaties door uit te gaan van professionals in plaats van management.

Ga terug naar de deelnemers pagina

Academica - University of Applied Sciences

Provincie: Noord-Holland

Amsterdam

Socials

Bekijk mijn kanalen! Geef een like, tweet of start met mij te volgen.

Ga terug naar de deelnemers pagina