Rijssen-Holten mkb-vriendelijkste gemeente Overijssel

Rijssen-Holten is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel. Burgemeester Arco Hofland ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst waar het voltallige College van B&W en vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen bij aanwezig waren.                         

Rijssen-Holten prolongeert hiermee de titel die zij ook twee jaar geleden in de wacht sleepte. Dalfsen en Hardenberg zijn geëindigd op de tweede en derde plek. “Rijssen-Holten laat zien hoe het kan en mag als voorbeeld dienen in Overijssel”, zegt regiomanager Hans Bakker van MKB Midden. “De politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals de HABI en KWR. Dat wordt duidelijk gewaardeerd.”

Aan de top
Dat Rijssen-Holten de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten bewijst deze eerste plaats op de ranglijst van de mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel. “Zoals ook in de sport is het bereiken van de top een moeilijke weg. Maar minstens zo belangrijk is om aan de top te blijven. Daarvoor moet je als gemeente, samen met het bedrijfsleven, blijven investeren in dienstverlening en korte lijnen. Een compliment voor alle betrokkenen is dan ook op zijn plaats”, vindt Bakker. Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten: “Ik ben blij en zeer trots met deze prijs, voor de derde keer MKB-vriendelijkste gemeente van Overijssel zijn is geweldig. Wij hebben deze prijs natuurlijk te danken aan onze eigen actieve ondernemers. Door het ondernemerschap dat diep geworteld is in Rijssen-Holten wordt op diverse terreinen op constructieve wijze met elkaar samengewerkt”.
Rijssen-Holten scoort in het onderzoek met name goed op de tevredenheid van ondernemers en op het onderdeel lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Rijssen-Holten relatief hoog als kleinere gemeente. Voor communicatie en beleid wordt ook een top 10 score bereikt.
Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.100 in Overijssel. MKB-Nederland maakt vanaf vandaag tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijkste provincie.

Door | 25-10-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.