Samen werken aan duurzame innovatie

Gasloze woningen, zonnepanelen, elektrische auto’s; op verschillende manieren werken we aan het terugdringen van CO2. Heeft u ideeën hoe dat anders of beter kan? Werkt u samen met andere partijen aan innovaties op het gebied van schone energie en het verminderen van CO2-uitstoot? Dan geeft het Europese subsidieprogramma OP Oost u graag een steuntje in de rug.

Om ook in de toekomst voldoende duurzame energie en schone lucht te hebben, hebben we nieuwe producten en diensten nodig. Dat kan gaan om slimme ideeën’ om energie te besparen, bijvoorbeeld verbeterde isolatie of hergebruik van grondstoffen of nieuwe vormen van schone energie uit bijvoorbeeld aarde, zon, wind of water.

Een voorbeeld

Met het project LEAP (Low Emission Application of Powdercoating) maken vijf mkb’ers uit Gelderland en Overijssel al gebruik van deze subsidie. Zij werken samen aan een nieuwe technologie om hout en kunststof op lagere temperaturen te poedercoaten zodat minder energie nodig is. Doordat deze poedercoating oplosmiddelvrij is wordt ook een lagere CO2-uitstoot gerealiseerd.

Financiële ondersteuning

Heeft u ook een goed idee voor een duurzame innovatie en heeft u financiële ondersteuning nodig om het product gereed te maken voor de marktintroductie? Dan kan de subsidie voor grote R&D-samenwerkingsprojecten uitkomst bieden. Per aanvraag kan een subsidie worden verleend van minimaal 350.000 euro tot maximaal 2.000.000 euro. De subsidie is maximaal 40% van de subsidiabele kosten. Voor activiteiten van kennisinstellingen, die kunnen worden aangemerkt als industrieel onderzoek, geldt een maximaal subsidiepercentage van 50 % van de subsidiabele kosten.

De kaders

Deze subsidie kan worden aangevraagd door twee of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties. Er moet minimaal één mkb-onderneming uit Gelderland of Overijssel betrokken zijn, die ook tenminste 30% van de kosten maakt en betaalt. Het project is gericht op de uitvoering van een gezamenlijke experimentele ontwikkeling of op het industrieel onderzoek in combinatie met de experimentele ontwikkeling. De kosten zijn gelijk verdeeld over de verschillende deelnemende organisaties; geen van de organisaties in de aanvraag maakt meer dan 70% van de kosten. De nadruk ligt op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, daarom bestaat tenminste een kwart van de activiteiten uit experimentele ontwikkeling.

Wilt u meer weten over deze subsidie of wilt u een aanvraag doen? Neem dan contact met ons op.

Door | 27-06-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.