Wie wordt het beste familiebedrijf van Gelderland?

Welk Gelders familiebedrijf presteert het beste?

Niet alleen qua economische prestaties, maar vooral qua maatschappelijke impact. Kent u zo’n bedrijf, bent u zelf zo’n bedrijf, meldt u dan aan bij het Gelders Familiebedrijven Gilde. De winnaar wordt dit jaar bekend gemaakt door staatssecretaris Mona Keijzer van EZK tijdens de Familiebedrijven Dag op 21 november 2018 in Nijmegen.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Gelderse economie.

Bijna 70% van de Gelderse bedrijven zijn familiebedrijven. Zij zorgen voor een derde van de werkgelegenheid in de provincie. Toch overleeft 40% van de familiebedrijven een bedrijfsopvolging niet. De overlap van familie, eigendom en bedrijf maken snelle groei en internationalisering ingewikkeld Hiervoor is specifieke kennis en ondersteuning nodig.

Actieagenda

De Gelderse familiebedrijven hebben hiervoor met werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen een actieagenda opgesteld om de ontwikkelkracht van familiebedrijven te versterken. De nadruk ligt op het ontwikkelen en delen van kennis waardoor deze bedrijven hun belangrijke rol in de samenleving kunnen blijven spelen.

Onderzoek

Wat nodig is en goed werkt om de ontwikkelkracht te versterken wordt onderzocht door het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim. “We gaan onderzoeken hoe familiebedrijven hun innovatiekracht versterken door actief hun netwerk uit te breiden en in te zetten,” zegt lector Ilse Matser van Windesheim. De eerste resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op de Familiebedrijven Dag.

Duurzame bedrijven

Gelderland zet familiebedrijven in de spotlights met de Gelderse Familiebedrijven Award. Een initiatief van het Gelders Familiebedrijven Gilde, provincie Gelderland en dagblad De Gelderlander. Familiebedrijven zijn duurzame bedrijven die investeren in de toekomst. Wij zoeken het Gelderse familiebedrijf met de beste prestaties en de meeste maatschappelijke impact. Kent u zo’n bedrijf, bent u zelf zo’n bedrijf, meldt u dan aan bij www.geldersfamiliebedrijvengilde. De winnaar wordt gemaakt door de staatssecretaris van EZ, mevrouw Mona Keijzer, tijdens de Familiebedrijven Dag op 21 november 2018.

Door | 04-07-2018 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.